Bogholder – har du overhovedet brug for en?

Thomas Hahn-Petersen
Thomas Hahn-Petersen
COO & Co-founder @ Clever Cost

En bogholder kan være dyr 💸

Kender du udfordringen omkring en bogholder?

For mange restauratører kan det være uoverskueligt at holde styr på virksomhedens økonomi. Der er mange tal og beregninger at holde styr på, såsom dækningsbidrag og dækningsgrad. Mange ansætter derfor enten en bogholder eller revisor, som enten kan holde styr på økonomien eller godkende det årlige regnskab, samt moms.

Men er det virkelig nødvendigt at ansætte en bogholder eller revisor?

bogholder

Bogholder eller revisor? ⚖

Hvis du ansætter en bogholder, får du en hjælpende hånd, der holder styr på restaurantens regnskab og kan forberede bogføringsmaterialet, såsom  beregning af løn og skat samt beregne renter og rabatter.

Bogholderen sikrer bogføring af alle virksomhedens fakturaer og indtægter, så du altid har et overblik over de variable omkostninger samt restaurantens omsætning.

Hvis du tilknytter en revisor til din restaurant, får du en rådgiver, som kan komme med input og samtidig revidere dit regnskab.

Er en bogholder pengene værd? 🤔

I restaurationsbranchen er det muligt selv at stå for den daglige økonomi. Men det er tids- og ressourcekrævende. Vil du derfor ligesom så mange andre restauratører også hellere bruge tiden på din restaurant og udnytte dine kompetencer der, så er det en fordel at ansætte en bogholder.

Bogholderen vil holde styr på regnskaberne og digitalisere alle virksomhedens fakturaer. Derudover vil bogholderen danne sig et overblik over din restaurants omkostninger og dermed hjælpe med, at du skaber profit.

Er en bogholder din løsning? 🚀 

Bogholdere kan være dyre at have i virksomheden, da de naturligvis kræver penge for deres arbejde samt de benyttede systemer. Ansættelsen vil dog betyde, at der er styr på restaurantens økonomi og regnskaber. Du kan dermed passe driften, imens bogholderen holder styr på regnskaberne.

Ønsker du i stedet at spare pengene fra en bogholder og stadig have tid til det, som du brænder mest for, så findes der andre muligheder.

Du kan også lede efter alternativer til en bogholder 🔎

Det kan være uoverskueligt at skulle træffe et valg, især når det kommer til din virksomheds økonomi. For ønsker du at bruge en hvis procentdel af dine penge på en bogholder, så økonomien er overskuelig, og du kan bruge tid på det, du brænder for? Eller vil du hellere spare de penge og bruge en masse tid på det selv?

For at gøre virksomhedens økonomi mere overskuelig, kan du benytte dig af vores digitale værktøj, Clever Cost.

Clever Cost giver et dynamisk overblik over dine udgifter, leverandører, produkter og overskudsgrader samtidig med, at du digitaliserer og bogfører dine fakturaer i dit eget økonomisystem. Til 249 kr. om måneden er det en brøkdel af udgiften ved at have en bogholder. 

Systemet tracker alle dine produkter og indkøb – helt overskueligt og automatisk.
Vi integrerer med e-conomic, som er et af de største danske økonomisystemer.
På den måde undgår du dobbeltarbejde og unødigt tidsforbrug.

Er du klar til økonomisk overblik? 💪

Hør her hvad Hanh fra Umashi siger om Clever Cost:

“Vi bruger til daglig Clever Cost i vores forretning for at skabe overblik,
og samtidig giver det os tryghed, at vi ved, at vi kan skabe en stor omsætning i vores forretning,”

Hanh har fået skabt overblik over restaurantens økonomi ved at benytte sig af Clever Cost. På den måde behøver hun ikke længere frygte for sin virksomheds økonomi eller bruge utallige timer på beregninger og uoverskuelige Excel-ark.

Clever Cost dækker mange af bogholderens funktioner og mindsker mængden af tid, som du normalt ville bruge på at danne et overblik over din økonomi. Clever Cost giver dig samtidig en række unikke indsigter i dine udgifter, som du med garanti ikke kan få hos din bogholder.

Er du klar til at spare penge på bogholderi? 🤩

Prøv Clever Cost gratis i 30 dage – uden begrænsninger.

Vi ser frem til at hjælpe dig med at skabe en endnu mere profitabel restaurant. 

Få 30 dages gratis Clever Cost.

Calculate your take-away costs

Play Video

Creation of product types

Play Video

Create your sale items

Play Video

Link your duplicate products

Play Video

Integrate with E-conomic

Play Video

Using the Invoice scanner

Play Video